Η σωστή φροντίδα για ένα υγιές δέρμα μετά το καλοκαίρι

femmedelabeaute Νεα
Femme de la Beaute - Φροντίδα προσώπου μετά το καλοκαίρι

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής και οι ηλιόλουστες μέρες έχει αποδεδειχθεί ότι φτιάχνουν τη διάθεση των ανθρώπων λόγω της αύξησης της σεροτονίνης. Η ζέστη και το φως χαλαρώνουν και προσφέρουν ευεξία, γιατί οι ηλιακές ακτίνες επηρεάζουν τις ορμονικές  λειτουργιές του οργανισμού και αυξάνουν την ενεργητικότητα μας.

Μπορεί τo καλοκαίρι να τέλειωσε για τους περισσότερους, τουλάχιστον όσον αφορά τις διακοπές και την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ο ήλιος θα μας κάνει συντροφιά για αρκετό διάστημα κι αυτό δεν είναι μόνο θετικό… Γιατί όσο κι αν μας αρέσουν οι ηλιόλουστες μέρες, τόσο οι βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας συσσωρεύονται και το δέρμα μας αδυνατεί να επιδιορθώσει τις βλάβες της υπεριώδους και υπέρυθρης ακτινοβολίας. Οι συνέπειες της καθημερινής έκθεσής μας στον ήλιο εμφανίζονται σταδιακά και ποικίλουν ως προς το είδος και τη σοβαρότητά τους.

Το πρόσωπό μας, δυστυχώς, είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο είτε είμαστε στην παραλία είτε σε έναν περίπατο στη φύση ή ακόμα και μια συννεφιασμένη ημέρα. Το δέρμα μας δεν προστατεύεται επαρκώς και εκτίθεται πολλές ώρες καθημερινά στην ηλιακή ακτινοβολίας χωρίς φροντίδα ή προετοιμασία με ειδικά προϊόντα και δραστικά συστατικά που θα δυναμώσουν την άμυνά του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα μας είναι ένα όργανο και χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα για να αναπληρώνει τα συστατικά που χάνει με το χρόνο και τις εξωτερικές επιθέσεις. Ο ήλιος ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τις βλάβες στο DNA των κυττάρων μας, καθώς το όζον της ατμόσφαιράς μας δεν είναι πια αρκετό για να φιλτράρει τις UVA/UVB ακτινοβολίες. Αυτές οι ακτινοβολίες δημιουργούν τις γνωστές σε όλους μας ελεύθερες ρίζες, οι οποίες σημαίνουν την αντίστροφη μέτρηση στη γήρανση των κυττάρων μας.

Η γήρανση είναι μία διαδικασία που αρχίζει με γρήγορους ρυθμούς από την ηλικία των 30 ετών, επιταχύνεται από την καθημερινή έκθεση στον ήλιο και συνεχίζεται αθροιστικά με συμπτώματα όπως:

 • ελάττωση της φυσικής ενυδάτωσης του δέρματος,
 • ευρυαγγείες ειδικότερα σε ευαίσθητα δέρματα,
 • τραχύτητα,
 • ξηρότητα,
 • υπερβολική έκκριση σμήγματος,
 • διεσταλμένους πόρους,
 • καταστροφή του κολλαγόνου
 • δημιουργία έντονης χαλάρωσης και βαθιών ρυτίδων
 • και φυσικά τις αντιαισθητικές για όλους μας πανάδες!

Το βασικότερο που θα πρέπει να φροντίσουμε είναι μια σωστή αντηλιακή κρέμα με δείκτη 15SPF που θα χρησιμοποιούμε του περισσότερους μήνες του χρόνου και με 30-50SPFγια τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας μας και την έκθεση μας στο ήλιο. Η σωστή αντηλιακή περιποίηση πρέπει να έχει:

 1. υαλουργικό οξύ, το πιο ενυδατικό συστατικό που υπάρχει εκ γενετής στο δέρμα μας και καταστρέφεται με τον ήλιο,
 2. αντιοξειδωτικές βιταμίνες A,E  και C, που ενισχύουν την άμυνα του δέρματος και αποτρέπουν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών, άρα την καταστροφή του δέρματος,
 3. αλλαντοΐνη,
 4. αλόη
 5. και γενικά συστατικά μη ερεθιστικά για το δέρμα .

Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να δίνεται από ειδικό, από την προσωπική αισθητικό σας, που μπορεί να κάνει τη σωστή διάγνωση λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο, το φωτότυπο και ένα γενικότερο ιστορικό του δέρματός σας. Επιλέξτε την αντηλιακή σας κρέμα με κριτήριο την καθημερινή φροντίδα του δέρματός σας και τις ανάγκες του με τη βοήθεια της ειδικού και μην επηρεάζεστε από τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες των εταιρειών! Σκεφτείτε ότι η αντηλιακή κρέμα που σας προώθησαν μπορεί μακροπρόθεσμα να είναι ζημιογόνα για το δέρμα σας είτε επειδή δεν παρέχει επαρκή προστασία είτε επειδή ευαισθητοποιεί το δέρμα σε κάποια συστατικά και προκαλεί δερμοαλλεργίες ή άλλες αντιδράσεις.

Αμέσως μετά τις διακοπές μας θα πρέπει να ενισχύσουμε το δέρμα δίνοντάς  του τη δική του «τροφή»! Σημαντικότερη τροφή για την αναδόμηση του δέρματος είναι η πιο σημαντική αντιοξειδωτική βιταμίνη C. Η βιταμίνη Cυπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα μας, αλλά δεν μπορεί να αποθηκευτεί, γι’ αυτό και πρέπει να τη λαμβάνουμε όχι μόνο μέσω της διατροφής μας, αλλά και τοπικά πάνω στο δέρμα μας μέσω των κατάλληλων προϊόντων φροντίδας. Είναι μια «μαγική» βιταμίνη και τα οφέλη της είναι πολλά, καθώς ενδεικνειτ αι για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες είτε για πρόληψη είτε για αποκατάσταση των φθορών των κυττάρων. Με την εφαρμογή θεραπείας με βιταμίνη Cεπιτυγχάνουμε:

 • αποκατάσταση όλων των λειτουργιών του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα,
 •  ενισχύουμε τους φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες και έχουμε ορατά πιο λείο, ενυδατωμένο και απαλό δέρμα,
 • ενεργοποιούμε την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα τη λείανση των ρυτίδων, τη σύσφιξη και την αύξηση του πάχους της επιδερμίδας
 • αποχρωματίζουμε κηλίδες και πανάδες
 • και φυσικά δεσμεύουμε ένα μεγάλο μέρος των ελευθέρων ριζών καθυστερώντας τη γήρανση και διατηρώντας ένα φρέσκο, λαμπερό και νεανικό δέρμα!

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, καθώς καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια, και είναι εξίσου σημαντικό να το φροντίζουμε όπως φροντίζουμε την υγεία ολόκληρου του οργανισμού μας. Όσο περισσότερο το ευαισθητοποιούμε, τόσο  περισσότερο αφήνουμε να βάλλεται από τις εξωτερικές συνθήκες, τον ήλιο, τη ρύπανση και την έλλειψη καθαρού οξυγόνου. Αγαπήστε, λοιπόν, το δέρμα σας  όπως αγαπάτε τον εαυτός σας κι αυτό θα σας αποζημιώσει με μία όμορφη εμφάνιση για πολλά χρόνια!